Автор: Някои бежанци и търсещи убежище са прекарали месеци на лагер

...
Автор: Някои бежанци и търсещи убежище са прекарали месеци на лагер
Коментари Харесай

Скорбут и смрад в бежанско гето в центъра на Брюксел

Автор: 
Някои бежанци и търсещи леговище са прекарали месеци на лагер в центъра на Брюксел. Неприятната миризма и разпространяването на скорбут в най-лошия квартал в града започнаха да символизират по какъв начин миграционната политика на Европейския съюз се проваля. Само след седмица, точно срещу оформилото се гето, ще стартира среща на водачите в Съюза по отношение на проблемите с миграцията.   

Шинвари, капитан от афганистанската войска, който дълго време е помагал на западните сили да опитат да отхвърлен талибаните, в този момент живее в спонтанен лагер на улицата в Брюксел. В Джалалабад той оставя жена си, тримата си сина и щерка си, уверен, че талибанските сили ще убият военни като него, които са работили с съдружните сили на НАТО. 
" Много е студено, някои момчета страдат от разнообразни хигиенични болести и доста от нас страдат от меланхолия, тъй като не знаем какво ще се случи на следващия ден. Нямаме къде да живеем, живеем и спим на улицата като номади. "
Той не иска да показва лицето си, но иска да покаже как живее. Шинвари идва в Брюксел и един от хилядите кандидати за убежище. Всички те чакат с дни в дъжд и мраз, единствено с цел да стигнат до входната врата на приемния център. 

" Понякога си мисля за бъдещето и си мисля какъв брой още би трябвало да пребивавам на улицата. Умът ми е заобиколен от проблеми, мисля за сигурността на фамилията ми и бъдещето ми ", споделя той.
За четирите месеца, в които е в Брюксел. Шинвари споделя, че е имал едно изявление със чиновник по обработката на молби за леговище и от този момент чака. Привидно безкрайното отсрочване на каквито и да е решителни политически дейности за даване на повече помощ на бежанците кара неправителствените организации и доброволците да се отчайват.
Клемент Валентин, чиновник по правни покровители в групата за бежанци CIRE: " Между правната рамка и обстановката на място има голяма разлика. Има тази празнота и тя е сложна за схващане – за мен и за неправителствените организации. Но даже не мога да стартира да разбирам какъв брой мъчно би трябвало да е за афганистанците тук, в Белгия, или за други европейски народи, да схванат това. "
Агенцията на Европейски Съюз за убежището съобщи в последния си отчет за трендовете от ноември 2022 година, че „ разликата сред молбите и решенията е достигнала най-голямата степен от 2015 година “ и продължава да се уголемява. Над 920 000 каузи към момента са висящи, което е 14% годишно нарастване. 

Източник: 
 
 
03 Фев 202321303 Фев 2023105203 Фев 2023420403 Фев 2023145603 Фев 202374203 Фев 20231339КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани22 Яну 2023347111 Яну 2023216428 Яну 2023272226 Яну 2023515
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР